portada_fbk_hivern

Havíem quedat per fer una sortida nocturna, en Pau Ferré, i nosaltres dos, en Lluís Clua i l’Albert Ferré. Havia de ser una sortida curta i tranquil·la i mentre parlàvem de les nostres coses i ens fèiem uns riures, a algú se li van escapar les paraules que engendrarien Catalunya 947: “S’imagineu poder passar per tots els pobles de Catalunya amb bicicleta i fer-te una foto a cada un d’ells?” Cinc segons callats, quatre números ràpids del que podria suposar això i tots tres exaltats vam arribar a la conclusió que era una autèntica bogeria. Però cap dels tres va dir que fos impossible, perquè només falta aquesta paraula perquè una cosa sigui possible.

Ja asseguts a la taula d’estudi amb un paper, un bolígraf i una calculadora van començar a sortir quilòmetres i més quilometres i desnivells molt elevats. Suposava un repte físic molt important: més de 7.000km damunt la bicicleta, més de 100.000m de desnivell i una mitjana de 195km cada etapa. Però les variables d’esforç, motivació i les ganes d’aconseguir allò que realment vols, ha fet que avui us vulguem presentar aquest gran repte.

Resumidament no és ni més ni menys que “passar per tots els pobles de Catalunya amb bicicleta i fer-se una foto a cada un d’ells.” Catalunya perquè és el nostre país i 947 perquè és el total de municipis que té. Però com ho farem? En primer lloc, durant l’any 2015, ni un dia més. En segon lloc, dividint el repte en cada una de les comarques que té Catalunya: 41 comarques que es transformen en 41 etapes en format nonstop. Per últim, compartint-ho amb tots vosaltres.

Un senyor repte pel qual no ens falten ganes.