1a Etapa

El Segrià era una etapa de més de 200km, així que al moment de planificar la ruta vam pensar que era millor fer-la en dos dies. Dissabte fer una ruta de 160km i diumenge fer acabar la comarca amb una ruta de 70km.

Així que dissabte dia 20 de Juny a les 7 del matí ja estàvem preparats a Almatret. Preparats vull dir havent arreglat ja una punxada abans de començar. Si! Del cotxe a terra ja no va haver prou perquè el Lluís pinxes la roda. Tremendo!

Jordi Ferré (5)

Ara sí, comencem el segon poble és Maials, de Maials girem a l’esquerra 200m i el Lluís torna a punxar, ha clavat un clau a la roda!! Amb 15km, 2 punxades, l’etapa prometia! A Llardecans reposem càmeres i seguim cap a Torrebesses, Sarroca de Lleida i Alcanó. Seguim per una carretera i ens desviem per un camí de terra, avancem a poc a poc fins que de sobte s’acaba el camí i comença un sembrat de blat. Intuïm que a l’altra banda de sembrat hi ha el camí que busquem, així que carregem les bicis al coll i travessem el sembrat, un cop al camí de seguida ens porta a Sunyer.

Abans de la “pujada del dia” per arribar a Alfes i Aspa , passem per tres pobles molt junts, Sudanell, Montoliu de Lleida i Albatarrec. A Artesa de Segre portem uns 75km i l’esmorza ja ens crida, així que parada i fonda per esmorzar. Els següents pobles que passem són Puigverd de Lleida, Els Alamús, Vilanova de la Barca i Corbins on agafem un camí asfaltat fins a Torre-Serona i Torrefarrera. El següent poble és Lleida l’últim poble capital de província que ens faltava per conquerir. Un cop a Lleida desfem camí fins a Torrefarrera i ens dirigim cap a Benavent de Segrià, Portella, Vilanova de Segrià i Roselló on reposem forces i comencem a veure que aquesta etapa l’acabarem molt aviat. Seguim cap Alguarie, Almenar i Alfarràs, l’últim poble de la nostra ruta.

Jordi Ferré (34)

Un cop a Alfarràs mirem el rellotge i només marcava les 15:15 del migdia. El dos teníem clar el que volíem fer, ho havíem estat parlant durant l’etapa “Si avui acabem aviat i les cames segueixen bé, podem fer els 70 km de dema i així amb un dia ens ventilem el Segrià” Els dos sabíem el que volíem i com ens sentíem. Era una aposta arriscada, ja que cap dels dos mai havíem superat els 200km amb bici, però si una comarca ens ho permetia pel seu desnivell, aquest era el Segrià. Així que carregem les bicis al cotxe i ens dirigim cap a Gimenells.

2a Etapa

El primer que fem al arribar als Gimenells és dinar, eren les 16h i no havíem dinat. Macarrons amb llonganissa, un tallet de meló fresquet i a pedalar altre cop. Sortin de Gimenells pedalem per una recta de més de 8 km amb uns bons tobogans fins arribar a Almacelles. Continuem per una carretera un la carretera té un parell de bones pujades abans no arribem a Alpicat. El següent poble era Alcarràs, d’Alpicat a Alcarràs hi ha uns 12 km, Crec que són els que més vam patir durant tota la jornada, feia molta calor i només arribar a la plaça de l’ajuntament d’Alcarràs comprem una ampolla d’aigua freda que ens dura 5 min.

TheDinar (2)

Només ens queden sis pobles per acabar el Segrià, així que continuem cap a Torres de Segre, Soses on parem a menjar una mica de berenar, Aitona, Seròs. Segons la nostra ruta continuava amb una bona pujada fins a Massalcoreig i acabàvem a la Granja d’Escarp, però decidim canviar l’ordre per estalvia’ns la pujada i acabar a Massalcoreig.

Així que ens dirigim cap a la Granja d’Escarp i un cop allí retrocedim fins a Massalcoreig, on donem per conquerit la comarca del Segrià. Molt contents del “mini” repte superat de fer 230 km en un sol dia i un molt bon ritme. Ens hem recorregut el Segrià a casi 25km/h.

Jordi Ferré (1)

Mil gràcies al Jordi Ferré per l’assistència i la matinada i gràcies a tots valtros per llegir-nos.

Mireu els tracks del Segrià és molt guapa de fer. Track 1 i Track 2.