1a etapa

Aquesta vegada toca fer la Selva, una comarca suficientment gran com per plantejar-nos-la amb dos etapes des de bon principi. La primera etapa aniria de Sant Martí Salcalm fins a Tossa de Mar uns 127km, i la segona etapa d’Osor fins a Fogars de la Selva, uns 70 km. Una comarca llarga a la que se li havia d’afegir que no tindríem assistència ni ningú que ens acompanyes durant les etapes, estaríem “solos ante el peligro”.1 - Sant Martí Sacalm

Així dons vam agafar un cotxe cadascú i ens vam posar en marxa. Vam passar nit a Tossa de mar i a quarts de 6 del matí vam agafar un cotxe i ens vam dirigir al punt d’inici, Sant Martí Sacalm. Només començar ens esperava una baixada de més de 600m de desnivell fins a Amer. La Cellera de Ter, Bonmatí i Angles van ser els següents pobles, en poc temps, era una etapa força rodadora en alguns trams. Fins a Brunyola tocava pujar una mica i tornar a baixar fins a Santa Coloma de Farnes, la capital de La Selva. Ens parem a una bonica rotonda amb una escultura que ens diu que ja hem arribat a Vilobi d’Onyar.The Esmorçar

Ara toca una d’aquells bocins d’etapa força rodadors, tot passant per Riudellots, entrem i sortim a Caldes de Malavella, Riudarenes, Sils, Vidreres, Maçanet de la Selva on ens aturem a esmorzar a una gasolinera, a recarregar gasolina, mai millor dit. Un cop esmorzats, mentre la carretera ascendeix, amb les idees més clares o no, ens adonem que ens hem ventilat gairebé tota la comarca amb un temps molt favorable i comença a rondar-nos pel cap l’idea fer la segona etapa de la Selva a la tarda. Arribem a blanes i només ens queda Lloret de Mar i fer l’últim “port” per arribar a Tossa de Mar. Son la 1 del migdia, hem acabat la primera etapa amb un últim tram força calorós i ja hem decidit que a la tarda farem la segona etapa de La Selva.

17 - Tossa de Mar

Així que tornem a Sant Martí Sacalm a buscar el cotxe i ens dirigim a deixar un dels dos cotxes a final de la segona etapa, a Fogars de la Selva. Ara toca anar al municipi d’inici de la segona etapa, Osor. Són les 16h de la tarda i no es pot pedalar, fa una calor insuportable, ni la sobra s’atreveix a treure el cap. Decidim fer un intent de migdiada al cotxe a 36º i a les 18h iniciem la segona etapa.

2a etapa

Sortim d’Osor i ens espera una etapa de 70km. Comencem amb uns 15km de bona pujada fins a Sant Hilari de Sacalm, arribem al poble  i ens sorprenem del ritme que portàvem. Sort que bona part de la pujada era per zones d’ombra, s’agraeix molt pel sol que queia.

19 - Sant Hilari de Sacalm

Toca descendir fins ben passat Arbúcies, on una mica més i no ens fem la foto. Segona pujada de l’etapa fins arribar a Sant Feliu de Buixalleu, res comparada a la primera. Ja està, ja he fet el mes difícil de l’etapa, ara nomes toca “planejar” tot passant per Breda, Viabrea i Hostalric.

Teníem ganes d’acabar i com a fletxes ens dirigíem cap a Fogars de la Selva.

  • Lluís! Segur que no ens en deixem cap?
  • No! No! Anem bé, 3 km i acabem amb aquesta comarca, que ja hem suat prou!
  • Vols dir?? Hem sona que havíem de passar per Massana, Massanera o algo així! Pot ser?
  • Ostiii!! És veritat, a l’última rotonda, havíem d’haver entrat a Massanes…..

25 - Massanes

Au! Mitja volta i a trobar Massanes, foto i ara si, cap a Fogars de la Selva. Una bona abraçada per la suada i una comarca més conquerida i a buscar el cotxe. Un dia per fer una comarca de 210km ben calorosos!

I avui si, hem de donar les gràcies a l’Albert, el nostre nutricionista, que si no fos pels seus consells d’hidratació aquesta etapa no l’hagéssim acabat! Durant la l’etapa al nostre cap sonaven les teves paraules: “Hidratació, hidratació… barrita…hidratació, hidratació…”

Migdia

I ja en tenim una més, La Selva conquistada, però no s’acaba aquí!! L’endemà més! Així que anem a Osor a recollir el cotxe i ens anem a Girona a fer nit. Demà toca el Plà de l’Estany.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES PER LLEGIR-NOS I COMPARTIR LES NOSTRES AVENTURES! Si voleu veure els tracks que vam fer, aquí va el de la primera etapa i aquí el de la segona.

Aquí teniu les fotos de la jornada.